Leidschendam

Neherpark Nieuwbouw

Locatie

Leidschendam

Opdrachtgever

Jaar

2004-2009

Categorie

Architectuur

Ontwerp

Herstel en zorg voor samenhang

Onze grote trots! Een stedenbouwkundige inpassing bestaande uit een viertal appartementengebouwen en de renovatie van het voormalig Neherlaboratorium. Het stedenbouwkundig ontwerp kent twee belangrijke uitgangspunten: herstel van zicht op het monumentale Neherlaboratorium en de zorg voor samenhang tussen de nieuwbouw en het Neherlab. 

Neherpark
Neherpark

Herstel van het zicht op het Neherlab is bereikt door de nieuwbouw te ontwerpen in het verlengde van de vleugels van het bestaande Neherlab. In het verlengde van de noordvleugel ontstond het “Lofthouse” een stoer gebouw bestaande uit twee volumes grenzen aan een atrium. Het Lofthouse is voorzien van 56 appartementen en 4 spectaculaire penthouses die over het atrium heen zijn gebouwd. In het verlengde van de zuidvleugel is een drietal ranke ‘urban villa’s’ bedacht. Deze ‘urban villa’s’ bestaan uit 11 appartementen voorzien van een riant penthouse.

 

Water is gebruikt voor het creëren van samenhang tussen de nieuwbouw en het gerenoveerde Neherlab. Dit was een logische keuze aangezien maar liefst 25% van het terrein uit water bestaat. Onder een groot deel van het wateroppervlak bevindt zich een ondergrondse parkeergarage. Het grote wateroppervlak versterkt het ongekende ruimtelijke gevoel van het project.

 

De nieuwbouw kenmerkt zich door strakke horizontale lijnen, grote transparantie, zichtbare staalconstructies en het gebruik van duurzame natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen.

Heeft u een project dat u met Enjoy Building wilt bespreken?

We nodigen u graag uit om kennis te maken met Enjoy Building. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we u inzicht in onze werkwijze en vertellen we meer over onszelf.

Recente projecten