Den Haag

Centre Court

Locatie

Den Haag

Opdrachtgever

Jaar

2011

Categorie

Architectuur

Ontwerp

Herstel en zorg voor samenhang

Uitbreiding van de huisvesting van AgentschapNL  met een kantoorvloer van ca 5000m2. Verbouwen in een bestaande omgeving, aansluiting zoeken met bestaande materialen en optimalisatie van de beleving van de kantooromgeving.

 

“Openheid, plaats voor kunst en delen van werkplekken”; de belangrijkste functionele randvoorwaarden.

Centre court
Centre court

Om werkplekken te kunnen delen moeten kasten vanuit de gang bereikbaar zijn. De grote kunstcollectie van AgentschapNL komt tot zijn recht als er ruime, dichte wandvlakken zijn en als er openheid wordt gecreëerd door gebruik van glas en lange zichtlijnen. Eén zijde van de gang is uitgevoerd in blank gelakte eiken panelen, deze zijn ook op andere verdiepingen aanwezig. De overzijde van de gang bestaat uit hardglazen wanden waarin witte, strakke kasten zijn opgenomen. Deze kasten staan op glazen vinnen waardoor het lijkt alsof de kasten hangen in de ruimte.

 

De lange zichtlijnen worden versterkt door wandpanelen die voor liftschachten zijn doorgetrokken en opengewerkte gangeinden. Het contrast van het natuurlijke eiken en de “hightech” glazenwand met kasten geven de verdieping een warme en toch zakelijke sfeer.

Heeft u een project dat u met Enjoy Building wilt bespreken?

We nodigen u graag uit om kennis te maken met Enjoy Building. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we u inzicht in onze werkwijze en vertellen we meer over onszelf.

Recente projecten