Zevenhoven

Protestantse kerk

Locatie

Zevenhoven

Opdrachtgever

P.G. Zevenhoven

Jaar

2018

Categorie

Architectuur

Ontwerp

De essentie

Twee zaken zijn essentieel in het ontwerp: de eerste is dat het bestaande kerkgebouw moet worden gerenoveerd om als basis te dienen voor het nieuwe programma. Het tweede is dat de uitbreiding die zoveel mogelijk recht
doet aan het bestaande pand.

 

Uitgangspunt hierbij is het zoveel mogelijk laten zien van de overgang tussen het oude en het nieuwe. Daarom is de massa in twee delen geknipt ter plaatse van de aansluiting met de bestaande kerk, een ingreep die tevens de fasering van uitvoering onderschrijft.

Kerk zevenhoven
Kerk zevenhoven

Ontwerp

Ruimte voor modern

De knip maakt een zichtas, zowel richting achterzijde van het pand, als naar boven, waardoor de metselwerk beuken en glas-in-loodramen van de kerk worden benadrukt. Op deze manier wordt zoveel mogelijk recht gedaan aan de historie van de bestaande kerk, terwijl er tegelijkertijd ruimte wordt gemaakt voor een moderne manier van kerkgang, in al haar uitingen.

Kerk zevenhoven
Kerk zevenhoven

Heeft u een project dat u met Enjoy Building wilt bespreken?

We nodigen u graag uit om kennis te maken met Enjoy Building. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we u inzicht in onze werkwijze en vertellen we meer over onszelf.

Recente projecten