Leidschendam

Neherpark Directievleugel

Locatie

Leidschendam

Opdrachtgever

Jaar

2018

Categorie

Architectuur

Ontwerp

De monumentale hal

Oorspronkelijk werd dit deel van het gebouw gebruikt als kantoorruimte, met een dubbelhoge ruimte op de bovenste verdieping, volledig voorzien van een glazen klimaatgevel.

 

Het eerste uitgangspunt is om de monumentale hal voorzien van prachtige kolommen met mozaïek tegelwerk, in ere te herstellen. Door de natuurstenen vloer, houten lambrisering en fraai cassette-plafond is deze ruimte al een eyecatcher voordat men de woning binnenkomt. Via deze hal worden de nieuwe appartementen ontsloten. Op dit niveau bevinden zich de slaap- en badkamers en ook is het hier door middel van een interne trap verbonden met de woonverdieping.

Neherpark

Het tweede uitgangspunt in het ontwerp is om de riante vrije hoogte en volledig glazen gevel op de bovenste etage volledig tot hun recht te laten komen. Dit gegeven leent zich uitstekend voor een woonfunctie met veel licht en ruimtelijkheid. Om de ruimte optimaal te benutten, krijgt ieder afzonderlijk appartement een entresolvloer, vanwaar er toegang is tot afzonderlijke dakterrassen met uitzicht over Leidschendam. Door de balustrade rondom de terrassen uit te voeren in hardglas, is dit element een tijdloze aanvulling op een historisch gebouw.

Heeft u een project dat u met Enjoy Building wilt bespreken?

We nodigen u graag uit om kennis te maken met Enjoy Building. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we u inzicht in onze werkwijze en vertellen we meer over onszelf.

Recente projecten