Leidschendam

Neherpark Renovatie

Locatie

Leidschendam

Opdrachtgever

Jaar

2004

Categorie

Architectuur

Renovatie

langgerekte laboratorium-ruimtes

Het rijksmonument Dr. Neherlaboratorium bestond oorspronkelijk (1954) uit dubbelhoge langgerekte laboratorium-ruimtes met grote glazen lichtkappen met daaromheen de kantoren in twee bouwlagen. Toen wij aan deze opdracht begonnen was daar weinig meer van te zien.Het tweede leven van het gebouw als woongebouw maakte het mogelijk om de oude ruimtelijke structuur voor een groot deel te herstellen. De voormalige laboratorium-ruimtes worden binnentuinen met terrassen waaromheen in plaats van kantoren nu woningen in twee lagen zijn geprojecteerd.

Neherpark
Neherpark

Het realiseren van 87 comfortwoningen in een voormalig laboratoriumgebouw is niet mogelijk zonder iets aan de gevel van dit jonge monument te veranderen. Er is voor gekozen om de ingrepen duidelijk afleesbaar vorm te geven. Dit is bereikt door eigentijds vormgegeven roestvrijstalen erkers aan te brengen met glas tot de grond dat volledig kan worden opengevouwen. Door deze zelfstandig vormgegeven elementen op schijnbaar willekeurige plaatsen aan te brengen is de afleesbaarheid van de geschiedenis verder versterkt.

Heeft u een project dat u met Enjoy Building wilt bespreken?

We nodigen u graag uit om kennis te maken met Enjoy Building. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we u inzicht in onze werkwijze en vertellen we meer over onszelf.

Recente projecten