Almere

Living with a View

Locatie

Almere

Opdrachtgever

Jaar

2005

Categorie

Architectuur

Ontwerp

Het prachtige uitzicht

De vrije kavelwijk Overgooi ligt achter een hoge dijk aan het Gooimeer. Alleen bij specifiek deze vrijstaande villa is het prachtige uitzicht over het weidse Gooimeer als uitgangspunt gekozen voor het ontwerp.

 

3e etage: om het zicht over de dijk te garanderen zijn de living en keuken ruim acht meter boven het maaiveld gesitueerd en met een lift bereikbaar. Een centrale glazen patio zorgt hier voor een beschutte buitenplek om van het uitzicht te genieten en maakt tevens een breed uitzicht mogelijk over het Gooimeer.

Living with a view

2e etage: de ideale positie voor kinderen en dus volledig aan hen toebedeeld met drie slaapkamers, een speelkamer en hun eigen badkamer.

 

1e etage: ouderslaapkamer, badkamer en de zwemruimte die met een te openen glazen wand verbonden is met een royaal buitenterras. Deze unieke combinatie van buitenterras en binnenzwembad maakt dat het zwembad het hele jaar benut kan worden en dankzij een verhoogde tuin en wat ondersteunende functies, overdag als zomerverblijf van de villa kan dienen.

 

Begane grond: De dubbele garage, de entree, het gastverblijf en het water van het zwembad. De entree heeft onderwater zicht in het zwembad. De vormgeving van het trappenhuis zorgt voor een spectaculair ruimtelijk verband met de bovengelegen verdiepingen.

Living with a view
Living with a view

Heeft u een project dat u met Enjoy Building wilt bespreken?

We nodigen u graag uit om kennis te maken met Enjoy Building. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we u inzicht in onze werkwijze en vertellen we meer over onszelf.

Recente projecten