EnjoyBuilding

ARCHITECTUUR

Stedenbouw
Villa's
Appartementen
Utiliteitsbouw
Kantoren
Renovaties
Interieurs
Prijsvragen

BOUWMANAGEMENT

HUISVESTINGS ADVIES

ENERGIEPRESTATIE ADVIES

 
 
 
 

 


HOME



 


WIE WE ZIJN



 


WERKWIJZE



 


REFERENTIES



 


CONTACT









Centre Court

2011 Den Haag.

Uitbreiding van de huisvesting van AgentschapNL  met een kantoorvloer van ca 5000m2. Verbouwen in een bestaande omgeving, aansluiting zoeken met bestaande materialen en optimalisatie van de beleving van de kantooromgeving.

“openheid, plaats voor kunst en delen van werkplekken”; de belangrijkste functionele randvoorwaarden
Om werkplekken te kunnen delen moeten kasten vanuit de gang bereikbaar zijn. De grote kunstcollectie van AgentschapNL komt tot zijn recht als er ruimte, dichte wandvlakken zijn en openheid wordt gecreëerd door gebruik van glas en lange zichtlijnen. Één zijde van de gang is uitgevoerd in blankgelakte eiken panelen, deze zijn ook op andere verdiepingen aanwezig. De overzijde van de gang bestaat uit hardglazen wanden waarin witte, strakke kasten zijn opgenomen.  Deze kasten staan op glazen vinnen waardoor het lijkt alsof de kasten hangen in de ruimte.

De lange zichtlijnen worden versterkt door wandpanelen die voor liftschachten zijn door getrokken en opengewerkte gangeinden.
Het contrast van het natuurlijke eiken en de “hightech” glazenwand met kasten geven de verdieping een warme maar en toch zakelijke sfeer.