EnjoyBuilding

ARCHITECTUUR

Stedenbouw
Villa's
Appartementen
Utiliteitsbouw
Kantoren
Renovaties
Interieurs
Prijsvragen

BOUWMANAGEMENT

HUISVESTINGS ADVIES

ENERGIEPRESTATIE ADVIES

 
 
 
 

 


HOME 


WIE WE ZIJN 


WERKWIJZE 


REFERENTIES 


CONTACT

Living with a View

2005 Almere.

De vrije kavelwijk Overgooi ligt achter een hoge dijk aan het Gooimeer. Deze vrijstaande villa heeft als enige dit uitzicht over het prachtige weidse Gooimeer als uitgangspunt voor het ontwerp gekozen.

3e etage: om het zicht over de dijk te garanderen zijn de living en keuken ruim acht meter boven het maaiveld gesitueerd en met een lift bereikbaar. Een centrale glazen patio zorgt hier voor een beschutte buiten plek om van het uitzicht te genieten en maakt; tevens een brede view mogelijk over het Gooimeer.

2e etage: de ideale positie voor kinderen en dus volledig aan hen toebedeeld met drie slaap-kamers een speelkamer en hun eigen badkamer.

1e etage: ouderslaapkamer, badkamer en de zwemruimte die met een te openen glazen wand verbonden is met een royaal buitenterras. Deze unieke combinatie van buitenterras en binnen-zwembad maakt dat het zwembad het hele jaar benut kan worden en dankzij een verhoogde tuin en wat ondersteunende functies, overdag het zomerverblijf van de villa wordt.

Begane grond: dubbele garage, de entree, gastenverblijf en het water van het zwembad. De entree heeft onderwater zicht in het zwembad. De vormgeving van het trappenhuis zorgt voor een spectaculair ruimtelijk verband met de bovengelegen verdiepingen.

Opdrachtgever: Fam. Marseille
Aannemer: Poell & van der Putten bv
Constructeur: DEJA bouwadviseur
Gegevens: 500 m²/ € 750.000
Oplevering: 2009