EnjoyBuilding

ARCHITECTUUR

Stedenbouw
Villa's
Appartementen
Utiliteitsbouw
Kantoren
Renovaties
Interieurs
Prijsvragen

BOUWMANAGEMENT

HUISVESTINGS ADVIES

ENERGIEPRESTATIE ADVIES

 
 
 
 

 


HOME



 


WIE WE ZIJN



 


WERKWIJZE



 


REFERENTIES



 


CONTACT









Neherpark

2004 Leidschendam.

Het voormalige Neherlaboratorium leent zich door haar groene setting en geringe hoogte uitstekend voor een tweede leven als woongebouw.

Omdat de totaalcompositie van het Dr. Neher-laboratorium het best ervaren kan worden vanaf de Bachlaan verdiende het aanbeveling om het Dr. Reinoud Computercentrum te vervangen door nieuwbouw die het zicht vanaf de Bachlaan herstelt en een stedenbouwkundig ensemble gaat vormen met het Dr. Neherlaboratorium.

Het behouden en uitbreiden van de parkeer-garage van het te slopen Dr. Reinoud Computer-centrum lost de parkeerbelasting ondergronds op. Hierdoor kan een parkachtige woonomgeving ontstaan. De gewenste ensemblewerking en het doorzicht vanaf de Bachlaan wordt bereikt door de vervangende nieuwbouw te ontwerpen in het verlengde van de laboratoriumvleugels zodat de buitenruimte tussen de laboratoriumvleugels wordt doorgezet tot aan de Bachlaan.

Door het bouwvolume langs de St. Paulusstraat te verdelen over drie ranke urban villa’s ontstaan doorzichten vanuit de naastgelegen woonwijk.

Opdrachtgever: Victoria Lofts Brussel
Aannemer: Heijmans Bouw Leiderdorp bv
Constr.: Corsmit Raadgevend Ingenieurs
Gegevens: 14.000 m²/ € 21.000.000
Oplevering: 2008